BP Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BP Forum

- diskusije - zabava - download - oglasi -

HomeLatest imagesTražiRegistracijaLogin

Upozorenje za piratski Office

Go down 
2 posters
AutorPoruka
slipknot
Moderator
Moderator

Broj komentara : 6
Registration date : 2008-04-06

Upozorenje za piratski Office Empty
KomentarNaslov komentara: Upozorenje za piratski Office   Upozorenje za piratski Office Icon_minitime14.04.08 18:55

Microsoft je objavio kako će uskoro pokrenuti pilot program koji će korisnike Officea upozoravati putem pop-up prozora ukoliko koriste piratsku verziju softvera.

Office Genuine Advantage (OGA) će početno biti dostupan na dobrovoljnoj bazi korisnicima u Čileu, Španjolskoj i Turskoj, a glavna namjena mu je upozoriti korisnike koji misle kako su vlasnici originalne kopije Officea da koriste lažirani softver.

Naime u Microsoftu ističu kako ja zabilježen veliki porast nelegalne distribucije softvera putem visoko kvalitetnih kopija na određenim tržištima. Sustav bi trebao raditi na način da prilikom pokretanja softvera korisnika upozori na korištenje nelegalne verzije, a isto upozorenje će se pojaviti i nakon dva sata korištenja u narednih 30 dana. Nakon isteka 30 dana biti će prisutan trajni "vizualni podsjetnik", no korisnik će i dalje moći normalno otvarati i mijenjati datoteke. Upozorenje će nestati nakon što korisnik zamijeni pirstsku verziju softvera s originalnom.

Microsoft poziva vlasnike piratskih verzija Officea da ih prijave, a određeni broj korisnika će moći besplatno dobiti zamjensku kopiju originalnog softvera.
Na vrh Go down
http://www.domacifilmovi-fifko.com
nerminz
Moderator
Moderator
nerminz

Broj komentara : 5
Registration date : 2008-04-06

Upozorenje za piratski Office Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Upozorenje za piratski Office   Upozorenje za piratski Office Icon_minitime17.04.08 16:47

slipknot (citat):
Microsoft je objavio kako će uskoro pokrenuti pilot program koji će korisnike Officea upozoravati putem pop-up prozora ukoliko koriste piratsku verziju softvera.

Office Genuine Advantage (OGA) će početno biti dostupan na dobrovoljnoj bazi korisnicima u Čileu, Španjolskoj i Turskoj, a glavna namjena mu je upozoriti korisnike koji misle kako su vlasnici originalne kopije Officea da koriste lažirani softver.

Naime u Microsoftu ističu kako ja zabilježen veliki porast nelegalne distribucije softvera putem visoko kvalitetnih kopija na određenim tržištima. Sustav bi trebao raditi na način da prilikom pokretanja softvera korisnika upozori na korištenje nelegalne verzije, a isto upozorenje će se pojaviti i nakon dva sata korištenja u narednih 30 dana. Nakon isteka 30 dana biti će prisutan trajni "vizualni podsjetnik", no korisnik će i dalje moći normalno otvarati i mijenjati datoteke. Upozorenje će nestati nakon što korisnik zamijeni pirstsku verziju softvera s originalnom.

Microsoft poziva vlasnike piratskih verzija Officea da ih prijave, a određeni broj korisnika će moći besplatno dobiti zamjensku kopiju originalnog softvera.

On stalno nesto izmislja.
Ali, kako se pokazalo u praksi vise-manje beskorisno.
Sjetite se samo koliko se prasine bilo podiglo o sigurnosti i neprobojnosti Viste.
I skustvo mi nalaze da vise vjerujem Hakerima.
A i taj problem ce se sigurno lako rijesiti.
Licno vjerujem da vec sad postoji neki PopUp bloker koji ce zabraniti prolaz tom prozoru.
Za mene je matematika u ovom slucaju jednostavna.
Mnogo veci broj ljudi koristi softwer nego sto je broj ljudi koji ga stvara tako da je i vjerovatnoca probijanja zastita veoma velika.
A i izbor softwera je isuvise velik tako da se time netreba zamarati.
Snacicemo se mi ma sta CIKA BILI rekao.
Ja sam stekao dojam da je ON svjestan da se nije u stanju zastiti pa pokusava apelovati na savjest.
Pozdrav!
Na vrh Go down

Upozorenje za piratski Office
Na vrh 
Stranica 1/1